Systemisch lichaamswerk

In de veilige en rustige bedding van de praktijk maak je contact met jouw plek in het familiesysteem en geef je ruimte aan de gevoelens die daarbij vrij komen.
 
Ervaringen uit je jeugd die je niet goed hebt kunnen verwerken, draag je in je lichaam met je mee. Op de massagetafel zijn deze opgeslagen herinneringen goed voelbaar. Delen van je lichaam kunnen dan koud, leeg, verkrampt en ‘onbewoond’ aanvoelen.

Wat deze opgeslagen herinneringen willen is aangeraakt en ‘gezien’ worden. Tijdens de sessie begeleid ik je bij het op een diepere laag in contact komen met de herinneringen. Alles wat zich daarbij aandient krijgt aandacht, zonder het op te willen lossen of ervan weg te gaan.

Dit kan spannend zijn omdat het een bepaalde openheid en bewustwording van je vraagt. Alles zal in jouw tempo gebeuren. De ervaring leert dat ons lichaam dit tempo perfect aangeeft. 

Tijdens de sessie leer je om ’te zijn met wat is’ en zul je merken dat vastgezette energie gaat stromen. Hierbij onstaat ruimte om te voelen wie jij diep van binnen bent en zul je de beweging naar je eigen plek gaan maken.

Systemisch lichaamswerk maakt indien gewenst onderdeel uit van je massagetherapie sessie.