Over mij

holistische massage massagetherapie Huis van Bedding
Veilig
aandachtig
liefdevol
rustig
geaard
humor


Misschien zag je het bord in de voortuin of ben je door je huisarts of praktijkondersteuner doorverwezen. Misschien zocht je op internet naar een massagetherapeut bij jou in de buurt. Of hoorde je van iemand over mijn sessies. Hoe je hier ook bent gekomen, ik kan me voorstellen dat het fijn is iets over mij te lezen. Over wie ik ben, wat mij hier heeft gebracht en wat ik voor je kan betekenen.

Mijn naam is Suzanne Kuitenbrouwer (13-09-1969) en ik woon met veel plezier in Castricum. ’s Ochtends ben ik regelmatig te vinden in het bos, fietsend over de bospaden. Als het eb is, combineer ik dit graag met een fietstocht over het strand. De wind, de zon, de zee… het is ultiem opladen voor de rest van de dag.

Na een afgeronde rechtenstudie heb ik 17 jaar in het bedrijfsleven gewerkt. Diep van binnen heb ik altijd gevoeld dat dit niet bij me paste. Toch gaf ik niet op. Ook niet toen ik vanwege lichamelijke klachten steeds vaker uitviel. Mijn grote verantwoordelijkheidsgevoel, mijn overtuiging niet goed genoeg te zijn en vooral mijn angst om door de mand te vallen zorgden ervoor dat ik jarenlang ver over mijn grenzen was gegaan. Tot een burn-out en uiteindelijk een depressie me tot stilstand brachten.

In 2013 begon mijn zoektocht naar een nieuwe invulling. Het was een mooie maar ook intense periode. Ik ontdekte andere kanten van mezelf, leerde nieuwe vaardigheden, begaf me in andere werelden en ontmoette nieuwe mensen.

Ook op persoonlijk vlak leerde ik mezelf steeds beter kennen. Innerlijk werk gaf me inzichten in hoe ik vluchtte voor mijn emoties. Ik kwam in aanraking met verschillende vormen van lichaamsgerichte therapie en ontdekte de wijsheid van het lichaam. Voor het eerst zag ik mijn lichamelijke klachten minder als een last maar juist als een signaal om naar te luisteren.
 
Ik werd me ervan bewust op welke wijze mijn patronen ervoor zorgden dat ik mijn eigen welzijn in de weg stond en zelfs tot verslavingsgedrag had geleid. Door mijn emoties echt te gaan voelen in plaats van ze te blijven ontwijken, lukte het me om betere keuzes maken. Hoe eng dat voelen ook was en hoe nieuw sommige vragen ook waren. Ik leerde over de draagkracht die je kunt voelen als je een veilige bedding hebt gevonden in jezelf.
 

Ik besloot een 4-jarige HBO-opleiding tot massagetherapeut te volgen. Een mooie en intense opleiding die me veel over mezelf en mijn schaduwkant heeft geleerd. Inmiddels ben ik afgestudeerd op een prachtig eindonderzoek met de titel: “De kracht van bedding – Massagetherapie bij verlies en rouw’.

In de afgelopen jaren heb ik gemerkt dat er veel behoefte is aan bedding. Aan een plek waar in alle veiligheid en aandacht gevoeld kan worden wat er op dat moment te voelen is. Om nog beter aan te kunnen sluiten bij mijn cliënten heb ik een nascholing ‘Lichaamsgerichte begeleiding bij Rouw’ en een gespecialiseerde jaaropleiding ‘Focusing Bodywork’ afgerond. Focusing Bodywork is een prachtige, vriendelijke manier om cliënten te begeleiden bij het luisteren naar de achterliggende boodschap van lichaamssignalen.

Dit jaar verdiep ik me in systemisch werk (familie-opstellingen) via het lichaam, zodat tijdens de massagetherapie sessies lichaamsgericht- en systemisch werk nog meer met elkaar verbonden kunnen worden.

Sinds 2017 heb ik een praktijk aan huis. Het is een warme, rustige ruimte waar je helemaal jezelf kunt zijn. Tranen, stilte, nabijheid, respect en liefdevolle aanraking (die ook best stevig kan zijn) maar ook praten, lachen en vooral veel… voelen.
 
Als geen ander weet ik dat een innerlijk proces zich in haar eigen tempo zal ontvouwen. Ik zal me altijd bij jouw tempo aansluiten. Samen weten we dat een pas op de plaats of een stap terug net zo belangrijk en waardevol is als een stap vooruit.
 

Mijn eigen ervaringen hebben me gemaakt tot wie ik ben: een vrouw die een veilige plek biedt voor kwetsbaarheid, oefenen en groei en zich met anderen verbindt door warm, puur en open contact. Een vrouw met een open mind, die goed kan luisteren, invoelend is en aandachtig aanraakt. Zodat ook jij bedding kunt gaan voelen in jezelf en kunt thuiskomen bij wie je diep van binnen bent.

Relevantie opleidingen en trainingen:

 • Massagetherapie – Akademie voor Massage en Beweging (4 jarige vakopleiding op HBO-niveau)
 • Lichaamsgerichte begeleiding bij Rouw- Rouwen met Compassie
 • Focusing Bodywork – Holos Academy
 • Systemisch werk via het lichaam – Het Roepen van de Ziel
 • Hechting – Basis voor het leven en voor omgaan met verlies – Riet Fiddelaers Jaspers
 • Overlevingsmechanismen en traumareacties – Riet Fiddelaers Jaspers
 • Ademwerk – Peter Vermeiren
 • Krachtige zelfcompassie – Kristin Neff

Mede gevormd en geïnspireerd door:

 • Vrouwencirkel in Bergen sinds 2019
 • Assistent trainer Women’s Wisdom Jaartraining 2022/2023- Christel van der Meer, Meershiatsu
 • Assistent docent 2021/2022 – Akademie van Massage & Beweging
 • Meditatie en Spiritualiteit Jaartrainingen 1 & 2 – Jan Geurtz
 • Stembevrijding – Jan-Hendrik Veenkamp
 • Ongewild kinderloos, onvervuld verlangen – Phoenix Opleidingen
 • Valleitraining (VO) – Reinoud Eleveld & Christel van der Meer
 • Ademwerk – Fenneke Dam

Achtergrond:

 • Nederlands Recht – Universiteit van Amsterdam
 • Leefstijlcoach – AVLEG
 • Koksopleiding – Culinair Centrum Beverwijk
 • Kok (vrijwilligerswerk) – De Oude Keuken in Castricum
huis van bedding
Aanraking met aandacht