Massagetherapie

Herken je jezelf in één of meer van onderstaande situaties? 

 • Heb je na een intense periode behoefte aan aandacht voor jezelf?
 • Heb je last van steeds terugkerende lichamelijke en emotionele klachten?
 • Voel je vaak stress en wil je de oorzaak daarvan onderzoeken?
 • Wil je meer rust ervaren in je lichaam en in je leven?

Of heb je te maken met een ingrijpend verlies en:

 • is de pijn van het verlies voelbaar in je lichaam maar weet je niet hoe daarmee om te gaan?
 • ben je bang dat je overspoeld zult worden door emoties als je het verdriet toe laat?
 • zoek je continu afleiding zodat je niet aan rouw toekomt of rouw ontwijkt?
 • merk je dat je het contact met anderen vermijdt en in stilte rouwt?
 • je snel boos of geïrriteerd bent?

Wil je in een rustige en veilige setting ontdekken hoe je meer bedding en draagkracht voor je emoties kunt voelen? Leren hoe je met meer compassie voor jezelf om kunt gaan? Dan ben je van harte welkom om contact met me op te nemen.

Waarom massagetherapie?

Om onszelf te begrijpen zijn we te vaak alleen in het hoofd aanwezig maar vinden daar geen antwoord. We zijn ons er niet van bewust dat we voor het antwoord op onze vragen ook de rest van ons lichaam kunnen raadplegen.

De basis van onze gedachten en overtuigingen wordt in onze eerste levensjaren gevormd. Bepalend daarvoor is manier waarop we als baby welkom zijn geheten en waarop we ons met onze ouders hebben kunnen hechten en verbinden. Nog voor we onze gevoelens in taal konden uiten, sloegen we deze eerste ervaringen als baby op in ons lichaam.

Op deze manier vormt onze hechtingsgeschiedenis de bedding voor ons verdere leven. Het bepaalt hoe we naar onszelf en naar de wereld kijken en omgaan met wat we op ons pad tegenkomen.

Waarom bedding?

Om op een liefdevolle manier met onszelf om te kunnen gaan hebben we een gevoel van bedding nodig. Bedding in onszelf en bedding in het contact met anderen.

Als we ons veilig voelen in het contact met anderen, durven we om hulp te vragen en ons kwetsbaar op te stellen. Als we bedding in onszelf voelen, vertrouwen we erop dat we met onze emoties om kunnen gaan, dat we tegenslagen kunnen dragen en dat we de kracht zullen vinden om daarna weer terug te kunnen veren.

Onze patronen

Ingrijpende gebeurtenissen ondermijnen ons gevoel van veiligheid. Het maakt patronen wakker die diep in ons verankerd liggen. Zolang we niet over voldoende bedding beschikken zorgen onze patronen ervoor dat we bewust of onbewust onze gevoelens ontwijken.

Vaak is dit een eerste menselijke reactie. Maar in het langdurig blijven vermijden van gevoelens gaat veel energie zitten. Het belemmert onze ontwikkeling en verhindert ons gebruik te maken van onze eigen kracht. Uiteindelijk zullen we allemaal onze gevoelens aan moeten kijken. Soms lukt het ons niet om dat zelf te doen en hebben we hulp nodig.

Spierpantsering

Een waardevolle ingang om inzicht te krijgen in patronen die gevoelens blokkeren is het lichaam en haar spierpantsering. Hierin ligt de kracht van massagetherapie.

Je gedachten en overtuigingen zetten zich als een spierpantser in je lichaam vast. Aandachtige aanrakingen dragen bij aan het verzachten van dit spierpantser. Je zult een uitnodiging voelen om in je eigen tempo de reis naar binnen te maken, om je spierpantser te laten smelten en contact te maken met de diepere lagen die door het pantser afgedekt waren. Door het verzachten van het spierpantser worden de onderliggende emoties voelbaar. 

Je lichaam als raadgever

Het vergt moed om te voelen wat er in je leeft en de signalen van je lichaam als raadgever te zien in plaats van ze te ontwijken. Door het toelaten van je gevoelens vind je wie je daadwerkelijk bent. Het begrijpen waarom je je afsluit van je gevoelens is een belangrijke stap om jezelf te leren kennen en om achter je masker te kijken.

Bewustwording van de pijn achter de patronen die je van je diepere emoties weerhouden maakt je zachter voor jezelf. Daardoor zul je met meer compassie met jezelf om kunnen gaan. Tegenslagen brengen je minder uit evenwicht dan voorheen en je zult merken dat je veerkrachtiger wordt.

Omdat patronen vaak heel sterk ingesleten zijn vraagt het om levenslange alertheid. Het is niet zo dat zo’n patroon er niet meer mag zijn. Het gaat erom dat je een duidelijk inzicht in je patroon krijgt en er dan bewust voor kiest om de kwaliteiten ervan in te zetten en de grenzeloosheid ervan een halt toeroept.

De massagetherapie sessie

De sessie begint met een intakegesprek. Daarin bespreken we wat er op dat moment in jouw leven speelt en hoe dat in jouw lichaam voelbaar is. Samen bepalen we je hulpvraag. De sessie is altijd een samenwerking tussen ons samen, waarbij ik je begeleid en jij veilig kunt voelen wat zich in je lichaam aandient. Tijdens de sessie kunnen de volgende technieken ingezet worden:

 • Focusing
 • Bodyreading
 • Esalen massage
 • Deep tissue technieken
 • Träger bewegingstechnieken
 • Joint movement
 • Fascia stretching
 • Psycho educatie over karakterstijlen & lichaamspantsering
 • Ontspanningsoefeningen
 • Ademhalingsoefeningen

Aan het einde van de sessie lig je nog even na en bespreken we je inzichten en ervaringen.

"Dankjewel voor de mooie sessie. Het is heerlijk om even alleen met mezelf en mijn eigen emoties bezig te mogen zijn in een veilige omgeving. Ik voel me kalm en gedragen. En dragend."
vrouw, 46 jaar
"Lieve Suzanne, heel veel dank voor de prachtige ervaring van gisterenmiddag bij jou. Het heeft me diep geraakt. Alsof er een diep verlangen is vervuld."
vrouw, 63 jaar
"Tijdens de sessie gebeurde er iets waar ik wel van onder de indruk was: ik voelde een emotie die ik niet vaak toelaat of misschien zelfs niet eerder echt heb toegelaten. Toen we klaar waren voelde ik zoveel ruimte op die plek en ik voelde mij licht. Ik voelde mij zelfs blij! Terwijl het heel emotioneel was".
man, 54 jaar
"Het is intens om mijn lichaam als ingang naar mijn emoties te gebruiken. De sessies hebben me geholpen inzichten te krijgen in patronen en in gedachten die mij steeds in de weg zitten. Ik ben je heel dankbaar dat je me zo het gevoel hebt gegeven dat wie ik ben goed genoeg is".
vrouw, 41 jaar
"Het was heel prettig om mijn lichaam als uitgangspunt te nemen voor het voelen van mijn emoties. Mijn gedachten helpen mij eigenlijk niet daarbij. Die draaien in cirkels rond en lijken nooit verzadigd. Ik zou het iedereen aanraden, zeker ook mensen die wat meer in hun hoofd zitten. Ik ben blij met hoe je het aanpakt. Ik voel me steeds meer op mijn gemak. Ook de zorgvuldigheid van hoe je met mij en mijn inbreng omgaat raken mij zeer".
vrouw, 37 jaar