Hoe was jouw hechting?

Hoe heb jij je als kind kunnen hechten? Ben je opgegroeid met liefdevolle en ondersteunende ouders? Waren je ouders in staat om hun emoties op een goede wijze te reguleren? Of waren jouw ouders – om wat voor reden dan ook – daar minder toe in staat?

Of je veilig of onveilig gehecht bent, bepaalt de bedding voor de rest van je leven. Het bepaalt hoe je op latere leeftijd in het leven staat. Hoe je naar jezelf en naar de wereld kijkt en omgaat met dat wat je op je pad tegenkomt.

Mensen die als kind veilig gehecht bent zullen op latere leeftijd bij ingrijpende gebeurtenissen eerder in staat zijn om contact te maken en naar anderen uit te reiken voor hulp. Ze kunnen duidelijker aangeven wat ze nodig hebben en zijn beter in staat steun te ontvangen.

Mensen die als kind onveilig gehecht zijn zullen eerder het gevoel hebben alles alleen te moeten doen en bezien de wereld eerder in kaders van vechten, vluchten of bevriezen. Het is voor hen lastiger om anderen te vertrouwen of om hulp te vragen. Contact maken is kwetsbaar. Er is immers een kans om afgewezen te worden. Bij ingrijpende gebeurtenissen zullen zij zich eerder terugtrekken en isoleren zodat de ander geen kans krijgt hen schade toe te brengen.

Wil jij op een liefdevolle en rustige manier ontdekken wat de diepere laag van jouw patronen is? Hoe je meer bedding in jezelf kunt voelen? Leren hoe je met meer compassie met jezelf om kunt gaan? Dan ben je van harte welkom in de praktijk.

Terug